Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Limekräm | ||
0,5 pc. | Lime | |
1 dl | Växtbaserad gurt | |
Ugnsrostade kikärter | ||
1 tsp | Flingsalt | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 tsp | Chilipulver | |
1 tbsp | Rapsolja | |
Morotssoppa | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Lime | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tsp | Sambal Oelek | |
150 g | Gul lök | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 tbsp | Curry | |
1 tsp | Ingefära Malen | |
2 dl | Röda Linser Förkokta | |
0,5 tsp | Torkad gurkmeja | |
7 dl | Vatten | |
450 g | Morötter | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
400 ml | Kokosmjölk |
Sätt ugnen på 200 grader. Kikärter: Häll av och skölj kikärterna, torka torra med hushållspapper.
Soppa: Skala och skär lök, vitlök och morötter i bitar.
Hetta upp lite olja i en gryta och fräs morot, lök och vitlök i fem minuter.
Tillsätt linser, sambal oelek, gurkmeja, ingefära, currypulver. Slå på vatten, kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra 15 minuter.
Kikärter: Blanda olja, flingsalt och chilipulver i en bunke. Häll i kikärter och rör runt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
Morotssoppa: Ta av grytan från värmen och mixa soppan slät, smaka av med limesaft, salt och svartpeppar. Tillsätt mer vatten om soppan känns för tjock.
Limekräm: Blanda ihop yoghurt med zest från en limefrukt (det yttersta gröna skalet) samt saft från halva frukten (använd andra halvan till att smaka av soppan).
Servering: Servera soppan med de rostade kikärterna och limekrämen.
För att klara kraven i One Planet Plate:
Välj ekologiskt certifierad morot, lök, vitlök, linser, kokosmjölk, lime, rapsolja, kikärtor och buljong.
Photo:
Julia Thielen
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria