Skip to main content
Auberginerullar med fetaost i tomatsås och sallad
Mari Bergman

Auberginerullar med fetaost i tomatsås och sallad

40 minEasy
116,75 kr
2 portions 55,16 kr per portion
En mustig gratäng med smak av basilika, fetaost, tomat och aubergine som serveras med en krispig sallad. Vegetarisk mat när den är som bäst. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
65 gRuccolasallat
1 pc.Tomater
Tomatsås
0,5 pc.Gul lök
1 tspHonung Flytande
1 tspBalsamvinäger
2 tbspTomatpuré
0,5 pc.Basilika - färsk
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tbspOlivolja
2 tspGrönsaksbuljong
390 gKrossade Tomater
0,5 tspBasilika - torkad
2 cloveVitlök Vanlig
Auberginerullar
1 krmSvartpeppar Malen
150 gFetaost
1 pc.Bakplåtspapper
1 krmSalt
0,5 tbspOlivolja
0,5 pc.Basilika - färsk
1 pc.Aubergine
Instructions
1

Auberginerullar: Värm ugnen till 180 grader.

2

Skiva auberginen i ½ cm tunna skivor. Lägg aubergineskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och peppar och ringla över olja. Rosta i ugnen i ca 7 min så att auberginen mjuknar och får lite färg.

3

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken utan att den tar färg. Tillsätt torkad basilika, tomatpuré och balsamvinäger och fräs i 30 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, honung och buljong och låt puttra under lock i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad basilika.

4

Auberginerullar: Lägg två basilikablad på varje aubergineskiva och fördela 100 g av fetaosten jämnt över varje skiva.

5

Lägg hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Rulla ihop aubergineskivorna och lägg i formen med tomatsåsen. Tillsätt resten av tomatsåsen och smula över resten av fetaosten. Sätt in i ugnen i 10 min.

6

Servera auberginerullarna i tomatsåsen tillsammans med ruccola och tomatskivor.

Näringsvärde: 420 kcal, 19 g protein, 26 g fett, 24 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir