Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Örtsås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
0,5 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
2 tsp | Pepparrot Färsk | |
Laxpytt | ||
1 krm | Salt | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Rapsolja | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
75 g | Edamamebönor | |
0,5 pc. | Zucchini | |
0,5 pc. | Purjolök | |
200 g | Laxfilé | |
150 g | Potatis Fast | |
150 g | Palsternacka |
Laxpytt: Värm ugnen till 175 grader. Salta och peppra laxen efter smak. Lägg laxen i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 10 min.
Skala och tärna potatis och palsternacka smått. Skölj och tärna zucchini smått. Skölj och finhacka purjolök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn potatis och palsternacka runt om i ca 7 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt zucchini, purjolök och vitlök och fräs ytterligare i ca 5 min. Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och sojabönor och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
Örtsås: Blanda yoghurt med finhackad dill och riven pepparrot. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i kuber. Lägg upp pytten på tallrikar och toppa med laxkuber och ev extra riven pepparrot. Servera med örtsås.
Näringsvärde: 493 kcal, 29 g protein, 25 g fett, 33 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt