Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
300 g | Baguette | |
Soppa | ||
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
5 dl | Vatten | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Rödlök | |
0,5 tsp | Strösocker | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
Topping | ||
1 tbsp | Olivolja | |
380 g | Svarta Bönor | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken med basilika utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Tillsätt tomater, vatten, buljong, socker/honung och låt soppan puttra på svag värme under lock i ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.
Topping: Skala och finhacka rödlök. Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Blanda bönor och lök i en skål med olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.
Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med böntopping och varmt bröd.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 447 kcal, 17 g protein, 12 g fett, 60 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta