Skip to main content
Dumplings med dippsås, edamamebönor och vitkålsslaw
Mari Bergman

Dumplings med dippsås, edamamebönor och vitkålsslaw

30 minEasy
288,15 kr
4 portions 24,11 kr per portion
Testa att laga dumplings från Beijing 8, finns i olika smaker och med tillhörande magiskt goda dippsåser. Till det gör du din egen vitkålsslaw och mumsiga edamamebönor! Tips, Att tillaga dumplings frysta rekommenderas inte. Tina dem istället i kylskåp där de håller sig i minst tre dagar.

Dumplings
2 pc.Beijing Dippsås
1 pc.Dumplings Biff
1 pc.Dumplings Kyckling
1 pc.Dumplings Vegetarisk
Vitkålsslaw
500 gVitkål
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Lime
2 tbspRapsolja
1 krmSalt
Tillbehör
3 dlRis
1 krmFlingsalt
400 gEdamamebönor
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Dumplings: Det finns 3 olika sätt att tillaga dumplings på.

1

ÅNGA: Använd en kastrull som passar till storleken på en ångkorg. Fyll halva kastrullen med vatten. När vattnet kokar placerar du ångkorgen med lock ovanpå. Låt ånga i ca 6 min. Om du tillagar många dumplings kan du ha upp till tre ångkorgar ovanpå varandra. Byt plats på korgarna efter halva tiden och glöm inte att lägga lock på översta korgen. Fördelen med att ånga är att alla smaker och vitaminer bibehålls.

2

SJUDA: Sjud upp vatten i en kastrull och sjud degknytena ca 3 min. Lyft upp dem med en hålslev och lägg upp på ett fat.

3

STEKA: Bäst resultat får du om du ångar/sjuder degknytena innan du steker dem. Häll ca 1 mm tjockt lager neutral olja i en stekpanna och stek på medelhög värme på båda sidor.

3

Vitkålsslaw: Skölj och strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel. Blanda i en skål med olja och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Sjud edamamebönorna i varmt vatten i ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Strö över flingsalt. Ät sedan bönorna med tänderna och pressa ut bönan ur skidorna.

Servera dina dumplings med ris, dippsåser, vitkålsslaw och edamamebönor.

Näringsvärde: 578 kcal, 22 g protein, 11 g fett, 89 g kolhydrater

Photo:

Beijing 8