Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttet | ||
150 g | Sockerärta Färsk | |
450 g | Lövbiff | |
1 pc. | Purjolök | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
Marinad | ||
0,5 dl | Farinsocker | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Japansk soja | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
1 tbsp | Rapsolja | |
3 tbsp | Vitvinsvinäger | |
3 tbsp | Färsk ingefära | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Tillbehör: Koka riset efter anvisning på paketet.
Köttet: Strimla lövbiffen tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden noga i en bunke och lägg i köttet. Rör runt så att marinaden täcker allt.
Skölj och strimla purjolöken och skiva chilin i tunna skivor.
Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett!) och släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg, och lägg dem sedan i en skål.
Låt pannan vara riktigt het. Skaka av lövbiffen en aning från marinaden (spara marinaden) och stek köttet i två olika omgångar så att det inte kokar i pannan. Släng med purjolök och chili i varje omgång.
När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna i stekpannan igen. Häll på resterande marinad och låt allt puttra in i en minut. Servera direkt med nykokt ris.
Näringsvärde: 502 KCAL 40g Protein 12g Fett 61g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko