Skip to main content
Kycklingpytt med stekt ägg

Kycklingpytt med stekt ägg

30 minEasy
374,15 kr
4 portions 44,26 kr per portion
Härlig pytt med stekt ägg och rödbetor.

Pytten
1 tspSvartpeppar Malen
700 gFärsk kycklingfilé
1 pc.Gul lök
1 dlOlivolja
300 gPalsternacka
1 tspSalt
250 gVanliga morötter
1 tspTimjan - torkad
500 gPotatis Fast
Tillbehör
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Isbergssallat
14 pc.Rödbetor Skivade
1 tspVinäger
0,5 pc.Gurka
2 pc.Kvisttomater
4 pc.Ägg
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala potatis, morötter, palsternacka och lök. Skär rotfrukter och lök i tärningar och lägg på en ugnsplåt. Skär även kycklingfiléerna i liknande bitar och lägg på plåten tillsammans med rotfrukterna. Krydda med timjan, salt och peppar och ringla över olivoljan. Blanda runt ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min. Skyffla runt kycklingpytten efter halva tiden.

3

Strimla salladen och skär gurka och tomater i bitar. Ringla över lite olja och vinäger.

4

Stek äggen i lite olja i en varm panna så som du vill ha dem.

Servera kycklingpytten tillsammans med stekt ägg, rödbetor och en färsk sallad.

Näringsvärde: 582 Kcal, 50 g Protein, 21 g Fett, 43 g Kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd