Skip to main content
Tom kha gai

Tom kha gai

30 minEasy
360,85 kr
4 portions 59,35 kr per portion
Monika Ahlberg. Hetta kräver hetta! Inspirerad av det thailändska köket är det här en variant på en underbar kycklingrätt som går snabbt och lätt att laga. Den ska vara lite ”vattnig” i konsistensen. Tanken är att riset ska serveras i soppan och suga upp den goda skyn.

Till servering och garnering
400 gJasminris
1,5 pc.Chilipeppar Röd
25 gCitrongräs Färsk
8 dlVatten
4 tbspFisksås - Asiatisk
1 tbspOlivolja
25 gCitrongräs Färsk
3 cloveVitlök Vanlig
1,5 tbspStrösocker
150 gHaricot Verts Färsk
25 gFärsk ingefära
800 gKokosmjölk
200 gVanliga Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
2 pc.Hönsbuljong
0,5 tspFlingsalt
600 gKycklingfile Fryst
Instructions
1

Skär galangalrot, vitlök och citrongräs i bitar. Koka tillsammans med buljong, vatten och kokosmjölk i 5–10 min.

Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Fräs hastigt i olja, helst utan att de tar färg.

Sila buljongen och häll den över kycklinglårfiléerna i pannan. Tillsätt haricots verts och tomaterna i bitar. Smaka av med strösocker, fisksås, salt och peppar.

Dela och kärna ur chilifrukten. Strimla den fint och garnera soppan med hälften och bjud den andra hälften bredvid, för den som vill ha mer styrka.

Dela citrongräset till garneringen på längden och stick ner en halva i varje tallrik. Servera den goda heta soppan med nykokt jasminris.