Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
225 g | Haricot Verts Fryst | |
800 g | Potatis Fast | |
Torsk | ||
2 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 dl | Vatten | |
2 tbsp | Fiskfond | |
2 tbsp | Senap Skånsk | |
600 g | Torskfilé | |
100 g | Färskost Naturell |
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Koka gärna potatis redan nu till recept 4 och 5 och förvara i kylen.
Torsk: Skölj och skiva purjolöken i 1 cm stora bitar. Ta bort ev ben ur torsken och skär den sedan i stora kuber.
Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och fräs purjolöken mjuk några minuter. Tillsätt grädde, färskost, vatten, senap och fiskfond och låt det puttra ihop en stund. Smaka av med lite salt och peppar och lägg ner fiskbitarna så att de får sjuda ca 2-3 minuter. Håll koll ordentligt så att inte fisken går över och blir torr.
Tillbehör: Värm haricot vertsen ca 1 min i varmt vatten i en kastrull på spisen.
Servera den krämiga torsken tillsammans med kokt potatis och haricot verts.
Näringsvärde: Kcal: 617 Fett: 34 g Protein: 34 g Kolhydrater: 41 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Färskost Light 11% 200g Philadelphia