Skip to main content
Indisk dal med naanbröd
Mathem

Indisk dal med naanbröd

30 minEasy
371,55 kr
4 portions 28,08 kr per portion
Indiska rätten dal som är en otroligt god gryta gjord på linser och en härlig egengjord kryddpasta. Linser bränner lätt fast i botten så denna rätt kräver din fulla uppmärksamhet. Rör om ordentligt i grytan med jämna mellanrum med en slev så kommer din dal att bli perfekt.

Dal
3 tbspRapsolja
400 gKrossade Tomater
2 pc.Vitlök Färsk
2 dlVatten
400 gKokosmjölk
300 gRöda Linser Torkade
2 tbspGrönsaksbuljong
1 pc.Gul lök
1 tspSalt
1 tspChiliflakes
1 tspKoriander - torkad
1 tbspMango Chutney
3 tspGaram Masala
0,5 tspKanel
Tillbehör
0,5 pc.Körsbärstomater
4 dlLångkornigt Ris
1 pc.Naanbröd
0,5 pc.Isbergssallat
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Dal: Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Blanda lökhacket med chiliflingor, garam masala, kanel och korianderblad i en liten skål.

3

Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs lök och kryddor. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, röda linser, vatten, mango chutney, buljong och salt. Koka upp och sänk värmen. Låt grytan småputtra på svag värme i ca 20 min. Linser bränner lätt fast i botten så denna rätt kräver din fulla uppmärksamhet. Rör om ordentligt i grytan med jämna mellanrum med en slev så kommer din dal att bli perfekt.

4

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och blanda med sköljda körsbärstomater.

5

Värm brödet i ugnen efter anvisning på paketet. Servera din dal med ris, naanbröd och mango chutney.

Näringsvärde: 793 kcal 22 g protein 30 g fett 80 g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd