Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
75 g | Smör | |
2 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 dl | Grahamsmjöl | |
Fyllning | ||
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Purjolök | |
2 dl | Mellanmjölk | |
1 pc. | Gul lök | |
140 g | Ädelost | |
2 krm | Salt | |
3 pc. | Ägg | |
1 pc. | Rödlök | |
Sallad | ||
150 g | Vanliga morötter | |
1,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
0,5 pc. | Romansallat | |
250 g | Vitkål |
Pajdeg: Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare eller knåda ihop med händerna. Plasta in och låt vila i kylen 5 minuter.
Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter i 200 grader.
Fyllning: Skala och finhacka löken och skölj och finhacka purjolöken.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek löken tills den mjuknar, krydda med en nypa salt och svartpeppar, ställ åt sidan.
Vispa ihop ädelost, ägg och mjölk. Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanning. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
Sallad: Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Strimla vitkålen tunt och skölj och skär salladen i bitar.
Blanda samman allting i en skål och tillsätt balsamvinäger och olja. Krydda med en nypa salt och peppar.
Näringsvärde(Pajen är näringsberäknad på 6 port): 562 KCAL 17 G PROTEIN 37 G FETT 37 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria