Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tom kha tofu | ||
30 g | Citrongräs Färsk | |
0,5 pc. | Zucchini | |
1 tbsp | Strösocker | |
125 g | Färska champinjoner | |
4 tbsp | Japansk soja | |
2 pc. | Kvisttomater | |
1,5 tbsp | Färsk ingefära | |
300 g | Vanliga morötter | |
250 g | Tofu | |
8 dl | Vatten | |
3 tbsp | Grönsaksfond | |
800 g | Kokosmjölk | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Tom kha tofu: Skala och riv ingefära. Krossa roten på citrongräset (2 st) och skär det i 5 cm bitar. Koka ihop kokosmjölk, vatten, riven ingefära, citrongräs, grönsaksfond, socker och soja i en kastrull ca 5 minuter.
Skär tofun i kuber och dela champinjonerna i kvartar. Skala och skär morötterna i tunna skivor och skär tomaterna i klyftor och zucchinin i halvmånar. Tillsätt allting till soppan och låt den småputtra i ca 10 min. Lägg i haricots vertsen mot slutet och låt de bli varma.
Servera din tom kha tofu med lite ris vid sidan om.
Näringsvärde: 834 kcal, 19 g protein, 52 g fett, 69 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste