Skip to main content
Panerad spättafilé med äpple-och currydipp
Mari Bergman

Panerad spättafilé med äpple-och currydipp

30 minEasy
407,85 kr
4 portions 54,46 kr per portion
En klassisk familjerätt som en underbar sås på äpple och curry, perfekta kombinationen.

Äpple- och currysås
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 tspSmör
1 tspHonung Flytande
1 tspCurry
1 pc.Äpple Golden Delicius
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Spätta
1 krmSalt
600 gRödspättafile
2 dlStröbröd
1 dlVetemjöl
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tbspSmör
1 tbspOlivolja
2 pc.Ägg
Tillbehör
225 gHaricot Verts
700 gPotatis Fast
Instructions
1

Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill.

2

Äpple- och currysås: Skölj och riv äpplet. Fräs curryn med smöret hastigt några sekunder i en varm kastrull. Ta av från plattan och blanda i det rivna äpplet. Lägg över curry- och äppelfräset i en skål och låt svalna. Tillsätt yoghurt och honung och smaka av med en nypa salt och peppar. Låt stå kallt till servering.

3

Spätta: Salta och peppra varje spättafilé.

4

Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fisken först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödet.

5

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek spättafiléerna på medelhög värme tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.

6

Tillbehör: Värm haricots verts i vatten i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp dem på ett fat.

Näringsvärde: 567 kcal, 43 g protein, 14 g fett, 63 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell