Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Äpple- och currysås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Smör | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Curry | |
1 pc. | Äpple Golden Delicius | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Spätta | ||
1 krm | Salt | |
600 g | Rödspättafile | |
2 dl | Ströbröd | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Ägg | |
Tillbehör | ||
225 g | Haricot Verts | |
700 g | Potatis Fast |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill.
Äpple- och currysås: Skölj och riv äpplet. Fräs curryn med smöret hastigt några sekunder i en varm kastrull. Ta av från plattan och blanda i det rivna äpplet. Lägg över curry- och äppelfräset i en skål och låt svalna. Tillsätt yoghurt och honung och smaka av med en nypa salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
Spätta: Salta och peppra varje spättafilé.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fisken först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek spättafiléerna på medelhög värme tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.
Tillbehör: Värm haricots verts i vatten i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp dem på ett fat.
Näringsvärde: 567 kcal, 43 g protein, 14 g fett, 63 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Äpple Golden Delicious Klass1