Skip to main content
Nyårsmeny från havet
Mari Bergman

Nyårsmeny från havet

3 hEasy
2 101,75 kr
4 portions 177,53 kr per portion
Klicka hem en färdigplanerad nyårsmiddag med smaker från havet. Njut av klassisk toast skagen, färsk röding och en riktig smällkaramell till dessert. Meny: Förrätt: Lyxig Toast Skagen med löjrom. Varmrätt: Rödingfilé med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål med brynt smör och ponzu. Dessert: Citronmousse med hallonsås, glass, kaksmulor och maräng. Se alla tillhörande recept här

Ost och mejeri
5 dlVispgrädde
2 tbspStandardmjölk
50 gParmesanost
460 mlVaniljglass
4 tbspCreme Fraiche Naturell
3 tbspMajonnäs
2 pc.Ägg
Kryddor och smaksättare
1 krmFlingsalt
1 tbspFiskfond
2 dlMousserande vin
250 kgSmör
1 tbspVit balsamvinäger
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
2 tspJapansk soja
1 krmSvartpeppar
Övrigt
250 gHallon Frysta
0,8 dlStrösocker
3 tbspFlorsocker
1 tspGelatinpulver
25 gHasselnötter
1 dlLemon Curd
2 pc.Cookies
200 gSurdegsbröd
4 tspTångpärlor Citron
20 gMaränger
Frukt och grönt
2 pc.Citron - Eko
1,5 pc.Dill - färsk
0,5 pc.Rödlök
600 gMandelpotatis
0,2 pc.Mynta - färsk
500 gSpetskål, (1 st)
2 pc.Schalottenlök
Fisk och skaldjur
600 gRöding
240 gHandskalade Räkor
40 gLöjrom

Photo:

Wikoria Rudolfsson