Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kardemummaglass | ||
5 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Kardemummakärnor | |
1 krm | Flingsalt | |
1 tsp | Kanel Malen | |
397 g | Kondenserad mjölk | |
Bakade äpplen | ||
50 g | Smör | |
8 pc. | Svenska Äpplen | |
0,5 dl | Honung Flytande | |
1 dl | Pecannötter |
Glass: Vispa grädden fluffig. Häll den kondenserade mjölken i en bunke.
Mortla kardemummakärnorna till ett fint smul. Tillsätt kardemumman, kanel och flingsalt till den kondenserade mjölken. Blanda samman ordentligt.
Vänd ner den vispade grädden och blanda om försiktigt.
Lägg ett bakplåtspapper i en brödform eller liknande och häll i glassen. Ställ in i frysen i 6 tim.
Bakade äpplen: Värm ugnen till 200 grader.
Skölj äpplena och kärna ur med en äppelurkärnare. Lägg äpplena i en smord ugnsfast form eller i en muffinsplåt.
Grovhacka pekannötterna.
Bryn smöret i en kastrull. Blanda i de hackade nötterna och honung.
Fyll äpplena med nötsmöret och baka i ugnen ca 20-25 min.
Servera de varma äpplena med kardemummaglass. Ät och njut!
Photo:
Roland Persson
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
2 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel