Skip to main content
Quorn i currysås

Quorn i currysås

20 minEasy
216,15 kr
4 portions 26,44 kr per portion
En quorngryta på kokosmjölk och curry med bulgur och lättkokta grönsaker

Tillbehör
1 tbspOlivolja
250 gVanliga morötter
1 krmSalt
0,5 pc.Haricot Verts
3 dlBulgur
Gryta
2 tbspOlivolja
1 krmSalt
300 gVegetariska Bitar
1 pc.Vitlök Vanlig
2 tbspTomatpuré
250 mlKokosmjölk
1 pc.Röd Paprika
1 tbspCurry
0,5 pc.Purjolök
Instructions
1

Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till grönsakerna.

2

Gryta: Skölj paprikan och purjolöken. Skär grönsakerna i bitar och skala och finhacka vitlöksklyftan.

3

Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs paprika, purjo och vitlök tills det mjuknar en aning. Tillsätt curry, quornbitar, tomatpuré, kokosmjölk och salt. Blanda om och lägg på ett lock. Låt grytan småputtra på medelvärme ca 5- 10 min.

4

Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Förväll morotstavarna i de kokande vattnet ca 3 min och haricots vertsen 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Strö över lite flingsalt och ringla lite olivolja över om du vill. Servera quorngrytan med bulgur och lättkokta grönsaker.

Näringsvärde: 20 g protein 25 g fett 45 g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd