Skip to main content
Linssoppa med kokosmjölk och ingefära
Hemmakock

Linssoppa med kokosmjölk och ingefära

45 minEasy
187,70 kr
4 portions 24,12 kr per portion
En väldigt mättande och fräsch soppa där ingefäran och kokosmjölken genomsyrar smaken. Vill du hellre servera rätten som en gryta så struntar du bara i att tillsätta vatten. Servera med ett gott nybakat bröd, kanske ett indiskt naanbröd på sidan, eller som gryta med bulgur.

2 cloveVitlök
2 tspTorkad gurkmeja
20 gFärsk ingefära, (2 cm)
0,5 tspKardemumma Mald
2 pc.Kanel Hel
2 tbspOlivolja
800 gKrossade Tomater
3 dlRöda Linser Torkade
65 gFärsk bladspenat
200 gKokosmjölk
5 dlVatten
25 gChilifrukter
2 pc.Gul lök
2 pc.Grönsaksbuljong
Instructions
1

Skala och hacka 2 gula lökar, 2 klyftor vitlök och 1 röd chili. Riv 2 cm ingefära fint, hetta upp 2 msk olja och fräs allt mjukt.

2

Häll i 2 burkar krossade tomater, 1 burk kokosmjölk och smula ned 2 grönsaksbuljongtärningar.

3

Lägg i kryddorna: 2 kanelstänger, 0,5 tsk kardemumma, 2 tsk gurkmeja, 3 dl röda linser och 5 dl vatten – vill du laga en gryta istället för soppa så strunta i vattnet. Sjud under lock i 15 minuter. Rör i grytan någon gång ibland.

4

Skölj 1 påse babyspenat och lägg i grytan. Salta med 0,5 tsk salt om det behövs.