Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 clove | Vitlök | |
2 tsp | Torkad gurkmeja | |
20 g | Färsk ingefära, (2 cm) | |
0,5 tsp | Kardemumma Mald | |
2 pc. | Kanel Hel | |
2 tbsp | Olivolja | |
800 g | Krossade Tomater | |
3 dl | Röda Linser Torkade | |
65 g | Färsk bladspenat | |
200 g | Kokosmjölk | |
5 dl | Vatten | |
25 g | Chilifrukter | |
2 pc. | Gul lök | |
2 pc. | Grönsaksbuljong |
Skala och hacka 2 gula lökar, 2 klyftor vitlök och 1 röd chili. Riv 2 cm ingefära fint, hetta upp 2 msk olja och fräs allt mjukt.
Häll i 2 burkar krossade tomater, 1 burk kokosmjölk och smula ned 2 grönsaksbuljongtärningar.
Lägg i kryddorna: 2 kanelstänger, 0,5 tsk kardemumma, 2 tsk gurkmeja, 3 dl röda linser och 5 dl vatten – vill du laga en gryta istället för soppa så strunta i vattnet. Sjud under lock i 15 minuter. Rör i grytan någon gång ibland.
Skölj 1 påse babyspenat och lägg i grytan. Salta med 0,5 tsk salt om det behövs.
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
3 Krossade Tomater 390g Garant
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1