Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Gul lök | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1,5 tsp | Salt | |
750 g | Potatis | |
3 tbsp | Ströbröd | |
5 dl | Sojadryck Naturell | |
25 g | Margarin Mjölkfritt | |
2 tbsp | Rapsolja | |
3 tbsp | Vetemjöl |
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnssäker form ca 20 x 30 cm med mjölkfritt margarin.
Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i lättsaltat vatten och låt koka i ca 10 min eller tills potatisen börjar mjukna.
Skala och skiva löken.
Hetta upp olja i stekpannan och fräs löken mjukt på låg värme.
Smält margarin i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt det puttra i några minuter och tillsätt därefter sojamjölken lite i taget. Låt såsen puttra på låg värme tills den tjocknat. Rör om med jämna mellanrum så att såsen inte bränns vid. Salta, peppra och pressa ner vitlöken i såsen.
Fördela potatis och lök i formen och häll över såsen. Hyvla margarin över gratängen och strö över ströbrödet. Grädda i ugnen i ca 30 min.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt