Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 clove | Vitlök Vanlig | |
800 g | Potatisgratäng | |
700 g | Fläskfile Färsk | |
Marinad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Sweet Chili | |
1 tbsp | Japansk soja |
Fläskfilé: Putsa fläskfilén.
Dela vitlöksklyftorna till små stavar, gör snitt i fläskfilén och tryck in vitlöksstavarna.
Gnid in fläskfilén med balsamvinäger och låt den vila i ett par minuter.
Lägg den sedan i marinaden och låt den ligga i minst i 30 min. Jag lät den marinera i 6 timmar.
Sätt ugnen på 200°. Tillaga potatisgratängen enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn filén runt om i smör eller margarin i en stekpanna.
Flytta över filén till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 65° (det tar ca 15 minuter).
Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilén bli klar utanför i ca 10 min.
Photo:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel