Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Mascarponekräm | ||
250 g | Mascarpone | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 tbsp | Florsocker | |
150 g | Citron, (1 st) | |
Digestivesmul | ||
150 g | Digestive original | |
25 g | Smör | |
Kolasås | ||
1 krm | Flingsalt | |
25 g | Smör | |
1 dl | Vispgrädde | |
0,5 dl | Muscovadosocker | |
Tillbehör | ||
125 g | Hallon Färska |
Kolasås: blanda ihop smör, vispgrädde och muscovadosocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt puttra i 10-15 minuter. Rör i flingsaltet och låt sedan kolasåsen svalna helt.
Digestivesmul: mixa digestivekexen till ett fint smul (om du inte har matberedare eller mixer går det bra att sätta kexen i en plastpåse och smula med hjälp av exempelvis en kavel).
Smält smöret och blanda ihop med digestivesmulet.
Mascarponekräm: riv skalet av citronen och kläm ur citronsaften. Vispa ihop citronsaft och skalet med mascarpone, crème fraiche och florsocker.
Montering: fördela digestivesmulet i botten av glasen/skålarna. Klicka ut mascarponekrämen, ringla över den avsvalnade kolasåsen och toppa med färska hallon.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt