Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
140 g | Bacon Skivat | |
Soppa | ||
250 ml | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 pc. | Gul lök | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
500 g | Jordärtskocka | |
500 g | Potatis Mjölig | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 pc. | Färsk timjan | |
8 dl | Vatten | |
2 tbsp | Grönsaksfond | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Topping | ||
50 g | Grana Padano | |
0,5 pc. | Färsk timjan |
Soppa: Skala och dela jordärtskockor och potatis i mindre bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök.
Fräs alltsammans i smör i en stor kastrull utan att det tar färg. Krydda med timjanblad och tillsätt vitt vin. Låt puttra i ca 1 min. Tillsätt vatten och grönsaksfond och låt koka upp. Sänk värmen och sjud under lock i ca 20 min.
Tillbehör: Tärna baconet smått. Stek i en het panna så att det blir riktigt krispigt. Häll över baconet på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Soppa: Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
Topping: Toppa soppan med bacon, riven grana padano och timjankvistar.
Näringsvärde: 676 kcal, 18 g protein, 47 g fett, 43 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria