Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Chipotlemajonnäs | ||
0,5 dl | Chipotlepasta | |
1,5 dl | Vegansk majonnäs | |
Fejkon | ||
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tsp | Liquid smoke | |
2 tbsp | Japansk soja | |
250 g | Tofu | |
0,5 tsp | Sirap Ljus | |
Burgare | ||
1 dl | BBQ-Sås | |
1 pc. | Gul lök | |
100 g | Mjölkfritt pålägg/matlagning | |
4 pc. | Veg. Hamburgare | |
2 pc. | Hamburgerbröd | |
50 g | Inlagd gurka |
Fejkon: Hyvla eller skiva tofun tunt.
Värm upp en stekpanna med olja och lägg ned tofuskivorna.
Häll över soja, sirap och liquid smoke och låt det steka in i tofun tills vätskan dunstat och tofun blivit knaprig. Var försiktig så att den inte bränns. Lägg åt sidan.
Skala och skiva löken och stek den på medelvärme i oljan från fejkonet, tills den blivit rostad (passa så att den inte bränns).
Chipotlemajjo: blanda majonnäs med chipotlepasta, ställ kallt tills burgaren är klar.
Stek burgarna enligt instruktion på paketen. Sätt på varsin skiva ost (Mjölkfritt pålägg/matlagning) på burgarna och häll ned en matsked vatten i stekpannan. Lägg på ett lock och låt ånga tills osten smält.
Sätt burgarna åt sidan och rosta sedan bröden.
Bygg burgarna med mycket chipotlemajonnäs i botten, sedan fyra-fem skivor inlagd gurka och sedan dubbla hamburgare på varandra. Toppa med BBQ-sås och sist med fejkon och rostad lök. Servera genast, med mycket servetter! Så klart funkar de lika fint att servera enkla som dubbla.