Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
3 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Köttbuljong | |
0,5 tbsp | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Fläskfilémedaljonger | ||
450 g | Fläskfile Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Smör | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
1 pc. | Kvisttomater | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
280 g | Majskorn |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skala och skiva potatisen och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och sprid ut på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Fläskfilémedaljonger: Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva i en plastpåse och banka ut dem tunnare. Krydda varje filé med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek medaljongerna på medelhög värme ca 5 min på båda sidor tills de är helt genomstekta.
Sås:Tillsätt köttfond, grädde, soja och senap i pannan och låt det koka in några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Tillbehör: Sila av majsen. Skölj och tärna gurka och tomat. Lägg upp alla grönsaker i skålar.
Servera fläskfilémedaljongerna i gräddsås tillsammans med råstekt potatis och grönsaksplock.
Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 484 kcal, 33 g protein, 15 g fett, 50 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria