Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Chokladmousselager 1 | ||
125 g | Mörk chokladkaka | |
4 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Gelatinblad | |
1 tsp | Florsocker | |
Tårtbotten | ||
3 tbsp | Kakao | |
1 tsp | Bakpulver | |
2,5 dl | Strösocker | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
1,75 dl | Mjölk | |
50 g | Smör | |
0,5 tsp | Vaniljsocker | |
Chokladtryffel | ||
200 g | Mörk chokladkaka | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
75 g | Smör | |
Chokladmousselager 2 | ||
1 tsp | Florsocker | |
150 g | Chokladkaka Ljus | |
1 pc. | Gelatinblad | |
4 dl | Vispgrädde |
Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund springform, 24 cm diameter.
Smält smöret.
Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i den smorda springformen och grädda mitt i ugnen, ca 25 min. Låt tårtbottnen sedan svalna helt i formen.
Chokladmousselager 1: Grovhacka den mörka chokladen.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 10 min.
Smält chokladen i en bunke över vattenbad.
Koka upp 1 dl vispgrädde i en liten kastrull. Häll den kokande grädden över den smälta chokladen och rör runt. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och tillsätt gelatinet i chokladen. Rör runt tills gelatinet smält.
Vispa 3 dl vispgrädde och florsocker löst.
Tillsätt chokladblandningen i grädden och rör runt försiktigt till en jämn mousse.
Bred ut chokladmoussen över tårtbotten och ställ in i frysen 1-2 tim, tills den kylts ner och stelnat.
Chokladtryffel: Smält smöret, tillsätt vispgrädden och låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan.
Grovhacka chokladen och låt smälta i den varma grädden. Rör tills tryffeln är blank och slät. Låt kallna i rumstemperatur.
Chokladmousselager 2: Grovhacka mjölkchokladen.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 10 min.
Smält chokladen i en bunke över vattenbad.
Koka upp 1 dl vispgrädde i en liten kastrull. Häll i den kokande grädden över den smälta chokladen och rör runt. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och tillsätt gelatinet i chokladen. Rör runt tills gelatinet smält.
Vispa 3 dl vispgrädde och florsocker löst.
Tillsätt chokladblandningen i grädden och rör runt försiktigt till en jämn mousse.
Bred ut chokladmoussen över det första lagret mousse och ställ in i frysen 1-2 tim, tills den kylts ner och stelnat.
Bred ut chokladtryffeln på toppen av tårtan och dekorera med en marsipanros, färska bär eller godis. Förvara i kylskåp fram till servering.
Photo:
Nurlan Emir
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant