Skip to main content
Macaroni and cheese på havrefusilli med savoykål och valnötter

Macaroni and cheese på havrefusilli med savoykål och valnötter

45 minEasy
213,75 kr
4 portions 38,96 kr per portion
En krämig och mycket smakrik variant på den amerikanska klassikern. God att äta som den är eller tillsammans med sallad, bacon, korv eller rökt lax.

400 gFusilli
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
0,5 dlVatten
150 gParmesanost
1 pc.Gul lök
2 cloveVitlök Vanlig
1 dlStröbröd
150 gFärskost Naturell
1 krmSalt
2 dlVispgrädde
400 gSavoykål
1 dlValnötter
Instructions
1

Koka pastan i saltat vatten, ett par minuter mindre än anvisningen på förpackningen.

2

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skala lök och vitlök. Dra eller skär bort de grövsta stjälkarna från kålen och skär sedan i strimlor.

4

Hetta upp en stekpanna med smör. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt kålen, fräs några minuter. Salta och peppra. Tillsätt vattnet och låt koka in.

5

Blanda ner grädde, färskost, riven parmesan och hackade valnötter och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman kålssåsen med havrefusillin och häll i en ugnsfast form, alternativt ugnsfasta portionsformar. Strö över ströbröd.

6

Gratinera i ugn ca 25 min eller tills gratängen fått fin färg.