Skip to main content
Lätt halloumistroganoff
Mari Bergman

Lätt halloumistroganoff

20 minEasy
135,35 kr
2 portions 23,65 kr per portion
Smakrik stroganoff med halloumi som serveras med blomkål eller romanesco. Lika gott till vardag som till helg! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
1 tspOlivolja
225 gBlomkål Färsk
1 krmSalt
Halloumistroganoff
190 gKrossade Tomater
0,5 pc.Gul lök
0,2 tspSalt
150 gHalloumi
1 tspDijonsenap
1 tspOlivolja
0,5 tbspGrönsaksbuljong
0,5 tspBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspTomatpuré
1,5 krmTimjan - torkad
1 dlHavrebaserad matlagning
0,5 cloveVitlök Vanlig
Instructions
1

Halloumistroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tillsammans med timjan.

2

Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och blanda om. Tillsätt krossade tomater, havregrädde, dijonsenap, buljong, salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 10 min.

3

Tärna halloumin och stek den i olja runt om så att den blir fint gyllenbrun.

4

Tillbehör: Dela blomkålen i små buketter. Koka buketterna i saltat vatten i ca 2-3 min. Häll av vattnet och tillsätt olja till blomkålen.

5

Lägg över den stekta halloumin i stroganoffsåsen och servera tillsammans med blomkål.

Näringsvärde: 483 kcal, 21 g protein, 33 g fett, 23 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir