Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Aubergine | ||
0,5 tsp | Salt | |
2 tbsp | Rapsolja | |
0,5 dl | Majsstärkelse | |
500 g | Aubergine, ca 2 st normalstora | |
Tillbehör | ||
50 g | Salladslök | |
2 dl | Jasminris | |
2 tsp | Sesamfrö | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
1 pc. | Lime | |
Misosås | ||
1 tbsp | Strösocker | |
0,5 tsp | Ingefära Malen | |
2 tbsp | Japansk soja | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
2 tbsp | Vatten | |
0,5 tsp | Vitlökspulver | |
4 tbsp | Misopasta | |
1 tbsp | Rapsolja |
Aubergine: Skär auberginen i kuber. Blanda med salt i en bunke och låt stå i 10 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Blanda samman alla ingredienser till såsen i en skål.
Aubergine: Häll ut auberginen på hushållspapper och torka torrt. Torka ur bunken och tillsätt majsstärkelse.
Lägg ner auberginen och blanda om ordentligt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek auberginen i omgångar krispig och gyllene. Lägg ner all den stekt auberginen i pannan och tillsätt såsen. Låt såsen sjuda in i ca 1 min.
Lägg upp ris och aubergine i skålar och toppa med skivad salladslök, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.
Photo:
Roland Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vitlökspulver 49g Santa Maria