Skip to main content
Sticky miso aubergine
Mari Bergman

Sticky miso aubergine

20 minEasy
224,55 kr
4 portions 18,91 kr per portion
Vegansk rätt med asiatiska smaker. Miso ger auberginen en riktigt smakupplevelse.

Aubergine
0,5 tspSalt
2 tbspRapsolja
0,5 dlMajsstärkelse
500 gAubergine, ca 2 st normalstora
Tillbehör
50 gSalladslök
2 dlJasminris
2 tspSesamfrö
0,5 pc.Koriander - färsk
1 pc.Lime
Misosås
1 tbspStrösocker
0,5 tspIngefära Malen
2 tbspJapansk soja
0,5 tspChiliflakes
2 tbspVatten
0,5 tspVitlökspulver
4 tbspMisopasta
1 tbspRapsolja
Instructions
1

Aubergine: Skär auberginen i kuber. Blanda med salt i en bunke och låt stå i 10 min.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Sås: Blanda samman alla ingredienser till såsen i en skål.

4

Aubergine: Häll ut auberginen på hushållspapper och torka torrt. Torka ur bunken och tillsätt majsstärkelse.

5

Lägg ner auberginen och blanda om ordentligt.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och stek auberginen i omgångar krispig och gyllene. Lägg ner all den stekt auberginen i pannan och tillsätt såsen. Låt såsen sjuda in i ca 1 min.

7

Lägg upp ris och aubergine i skålar och toppa med skivad salladslök, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

Photo:

Roland Persson