Skip to main content
Salsicciafärs med pappardelle och parmesan
Mari Bergman

Salsicciafärs med pappardelle och parmesan

20 minEasy
284,20 kr
4 portions 47,92 kr per portion
Den här italienska pastarätten går på ett kick att laga med den goda färsen på salsicciakorv.

Salsicciafärs
0,5 dlVatten
300 gKörsbärstomater Konserverade
1 pc.Gul lök
1 tbspOlivolja
2 cloveVitlök
400 gSalsiccia
0,5 tbspBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar
0,5 tbspTomatpuré
0,5 pc.Basilika
0,5 pc.Chilipeppar Färsk
1 krmSalt
Tillbehör
400 gPappardelle
0,5 pc.Basilika
50 gParmesanost
Instructions
1

Tillbehör: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Salsicciafärs: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar och basilika.

3

Bryn salsicciafärsen i olja så att den blir genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs samman 1 min. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, körsbärstomater, vatten och basilika. Låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Riv parmesanost.

6

Sila av pastavattnet och blanda pastan med salsicciafärsen.

Servera pastan med riven parmesanost och basilikablad.

Photo:

Nurlan Emir