Skip to main content
Frasig lax med blomkål- och citrussallad
Mari Bergman

Frasig lax med blomkål- och citrussallad

20 minEasy
271,25 kr
2 portions 74,02 kr per portion
Smakrik och frasig lax som vänds i majsstärkelse och tikka masalakrydda innan den steks. Här serveras den med en fräsch sallad med blomkål, grapefrukt och avokado. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Lax
4 krmSalt
250 gLaxfilé
1 tbspKryddmix Tikka Masala
1 tbspMajsstärkelse
0,5 tbspOlivolja
Blomkål- och citrussallad
0,5 pc.Gurka
1 pc.Grapefrukt
1 pc.Avokado
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Blomkål
1 krmSalt
1 pc.Citron
0,5 tbspOlivolja
Instructions
1

Blomkål- och citrussallad: Skiva blomkålen tunt. Skala grapefrukten och skär ut filéer. Hyvla långa remsor av gurkan med en potatisskalare. Skär avokadon i skivor.

2

Fördela grönsakerna på tallrikar. Riv över citronskal och pressa över lite citronsaft. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

3

Lax: Skär laxfiléerna i kuber och krydda med salt. Blanda ihop majsstärkelse och tikka masalakrydda i en stor skål. Lägg ner laxkuberna i kryddblandningen och vänd runt ordentligt.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna krispiga runt om ca 1-2 min/sida.

5

Fördela laxen över blomkål- och citrussalladen. Klart att servera!

Näringsvärde: 497 kcal, 29 g protein, 31 g fett, 23 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir