Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Svartpeppar | |
400 g | Potatisgnocchi | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Gul lök | |
100 g | Färsk bladspenat | |
2 dl | Vispgrädde | |
200 g | Blåmögelost | |
120 g | Prosciutto |
Värm ugnen till 200 grader.
Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet.
Skala och finhacka lök.
Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek gnocchin gyllenbrun runt om. Lägg över gnocchin på en tallrik.
Tillsätt resten av oljan och fräs löken mjuk. Tillsätt grädde, vatten och 150 g blåmögelost. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg prosciutto på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 5-10 min eller tills skinkan är ordentligt krispig. Smula prosciutton sedan i bitar.
Tillsätt den stekta gnocchin och spenat i såsen och låt sjuda i 1 min.
Smula över resterande blåmögelost och toppa med rostad prosciutto.
Photo:
Roland Persson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1