Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
1 tbsp | Chiliflakes | |
2 tbsp | Svart risvinäger | |
2 tsp | Sambal Oelek | |
1 tbsp | Strösocker | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Rapsolja | |
3 tbsp | Japansk soja | |
3 tbsp | Sesampasta, tahini | |
1 tsp | Sichuanpeppar | |
Färs | ||
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Svart risvinäger | |
3 tbsp | Hoisinsås | |
500 g | Fläskfärs, eller vegofärs, kycklingfärs, blandfärs | |
Nudlar | ||
200 g | Pak choi | |
1 tbsp | Kycklingfond | |
3 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
30 g | Salladslök | |
400 g | Äggnudlar | |
2 tsp | Sesamfrö |
Sås: Mortla sichuanpepparn. Värm oljan lite lite grann tillsammans med sichuanpepparn, chiliflakes och sambal oelek i en liten kastrull på spisen. Lyft av från värmen och låt oljan svalna. (Det går också bra att använda 1 dl färdig chiliolja istället för att göra egen.)
Skala och riv vitlök. Blanda vitlök, tahini, soja, svart risvinäger och socker i en skål. Vispa i chilioljan och ställ åt sidan.
Färs: Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och bryn fläskfärsen krispig.
Tillsätt salt, svart risvinäger och hoisinsås och fräs ihop.
Nudlar: Koka upp vatten med kycklingfond. Lägg ner nudlarna och låt koka 2 minuter. Tillsätt hela blad pak choiblad, lyft av från plattan och låt stå i 1 min.
Strimla salladslök och chili tunt.
Servering: Fördela buljongen från nudlarna i botten av 4 djupa tallrikar. Fördela 3 msk sås i varje tallrik över buljongen. Lägg i nudlar och pak choi och toppa med den stekta färsen. Strö över salladslök, chili och lite sesamfrön. Blanda samman med pinnar medan du äter.
Photo:
Fabian Björnstjerna
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste