Skip to main content
Torskrygg med krossad potatis och brynt smör
Mari Bergman

Torskrygg med krossad potatis och brynt smör

30 minMedium
388,40 kr
4 portions 63,87 kr per portion
Stekt torskrygg serveras med krossad potatis som får smak av riven parmesanost, dill och brynt smör. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 pc.Dill - färsk
75 gParmesanost
800 gPotatis Fast
250 gGröna Ärtor Frysta
600 gTorskrygg Fryst
Från ditt skafferi
2 krmSvartpeppar
100 gSmör
1 tspSalt
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Salta och peppra torskryggsbitarna.

2

Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

3

Grovhacka dillen och finriv parmesanosten. Lägg åt sidan.

4

Hetta upp olja och en klick smör i en stekpanna och stek torskbitarna med skinnsidan ner i ca 5 min på medelhög värme. När skinnet är krispigt, vänd fisken och stek 2-3 min på andra sidan.

5

Koka upp en kastrull med vatten och koka ärtorna 30 sek. Sila av vattnet och häll upp ärtorna i en skål. Torka ur kastrullen och bryn 100 g smör.

6

Sila av vattnet från potatisen. Krossa potatisen med en gaffel och blanda i den hackade dillen, riven parmesanost och hälften av de brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.

7

Lägg upp potatisen på tallrikar och toppa med den stekta torsken och gröna ärtor. Ringla över lite extra brynt smör och servera meddetsamma.

Photo:

Roland Persson