Skip to main content
Burrito bowl
Amanda Hellman och Jessica Hellstedt

Burrito bowl

30 minEasy
271,60 kr
4 portions 44,26 kr per portion
Vegansk bowl med kryddig bönröra, hemmagjord salsa och guacamole. En riktig smakexplosion att servera som vegansk middag!

Salsa
0,5 tbspRapsolja
2 pc.Salladslök
4 pc.Tomater
2 krmSalt
1 cloveVitlök
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Koriander - färsk
0,5 pc.Lime
Tillbehör
3 dlBasmatiris
35 gSalladsmix
0,5 pc.Lime
Burritoröra
760 gSvarta Bönor
20 gChilifrukter, (0,5 st)
1 tspSalt
1 pc.Röd Paprika
1 tbspRapsolja
0,5 dlVatten
1,5 tbspLimejuice - råpressad
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Koriander - färsk
3 cloveVitlök
2 krmChilipulver
0,5 pc.Gul lök
1 tspSpiskummin
Guacamole
2 pc.Avokado
0,3 pc.Rödlök
0,5 pc.Lime
0,5 tspSalt
0,5 pc.Koriander - färsk
20 gChilifrukter, (0,5 st)
0,5 pc.Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
2 cloveVitlök
Instructions
1

Häll av spadet från bönorna och skölj dem under kallt vatten.

2

Skala och finhacka gul lök och vitlök samt chili. Hacka upp paprika.

3

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs gul lök, vitlök, chili och paprika tills det mjuknat något. Krydda med spiskummin och chilipulver.

4

Tillsätt sedan bönor, vatten, salt, svartpeppar och limesaft till lök- och paprikafräset i pannan. Låt småputtra i ca 10 min. Finhacka koriander och blanda ner i röran.

5

Salsa: Kärna ur tomater och finhacka dem samt salladslök, vitlök och koriander.

6

Blanda alltsammans i en skål tillsammans med skal och saft från lime samt rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

7

Guacamole: Mosa avokado med gaffel i en skål. Kärna ur tomaten och finhacka den samt röd lök, vitlök, chili och koriander.

8

Tillsätt alltsammans till avokadon och rör om. Smaksätt med limesaft, salt och svartpeppar.

9

Montering: Tag fram djupa skålar. Börja med att lägga sallad och ris i botten.

10

Fortsätt med burritoröran och toppa sedan med salsa samt en klick guacamole. Garnera med en limeklyfta och lite färsk koriander. Volia! Redo att avnjutas!

Photo:

Anna Winér