Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Torsk | ||
1 dl | Vatten | |
2 tbsp | Citron, ca 0,5 st | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
100 g | Svarta oliver utan kärnor | |
100 g | Tomater | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Purjolök | |
25 g | Smör | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
0,5 tsp | Torkad oregano | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
3 dl | Bulgur |
Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Torsk: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.
Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.
Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.
Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.
Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.
Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.
Servera fisken tillsammans med nykokt bulgur.
Näringsvärde: 499 kcal, 34 g protein, 22 g fett, 36 g kolhydrater
Photo:
Lina Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's