Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 dl | Matlagningsgrädde | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
50 g | Riven Västerbottensost | |
2 krm | Salt | |
0,5 tsp | Dijonsenap | |
1,5 tsp | Olivolja | |
Blomkålsstomp | ||
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
75 g | Haricot Verts Färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 pc. | Citron - Eko |
Värm ugnen till 200 grader.
Blomkålsstomp: Dela blomkålen i buketter och koka mjuk i saltat vatten.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna som tål ugnsvärme med olja. Bryn kycklingfiléerna i ca 2-3 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Tillsätt grädde, vatten, senap, salt och peppar och låt kycklingen puttra i såsen i ca 5 min. Strö över osten och sätt in kycklingen i ugnen i ca 5 min så att osten smälter och får färg.
Tillbehör: Skölj haricots vertsen och skär bort ändarna. Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 1 min. Häll av vattnet och tillsätt rivet citronskal och finhackad persilja till haricots vertsen.
Blomkålsstomp: Sila av kokvattnet från blomkålen och mosa ihop blomkålen med smör. Smaka av stompet med salt och peppar.
Servera den krämiga kycklingen med blomkålsstomp och haricots verts.
Näringsvärde: 480 kcal, 46 g protein, 27 g fett, 12 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt