Skip to main content
Laxtataki med mango- och chilidipp i gemsallad
Mari Bergman

Laxtataki med mango- och chilidipp i gemsallad

30 minEasy
450,45 kr
2 portions 88,84 kr per portion
Superfräsch och vacker rätt med sashimilax, picklad lök och mango- och chilidipp. Vår laxtataki passar precis lika bra att servera som förrätt som en lättare lunch. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
0,5 tbspSesamfrö
100 gGemsallad
50 gBöngroddar
1 pc.Avokado
Picklad rödlök
1 krmSalt
2 tbspVatten
1 pc.Lime
1 pc.Rödlök
0,5 tbspHonung Flytande
Mango- och chilidipp
1 pc.Lime
0,5 pc.Mynta - färsk
125 gMango Färsk
1 krmSalt
0,5 pc.Chilipeppar Röd
Laxtataki
180 gSashimilax
1 tspRapsolja
2 krmSalt
1,5 tspSesamolja
2 krmChiliflakes
1 tspJapansk soja
Instructions
1

Picklad rödlök: Blanda finrivet limeskal, limesaft, honung, vatten och salt i en skål. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg ner i skålen med lagen. Låt dra medan du lagar resten av maten.

2

Laxtataki: Skiva laxen tunt och lägg på en tallrik. Blanda samman sesamolja, japansk soja, rapsolja, chiliflakes och salt. Häll marinaden över laxen och låt marinera i minst 15 min. .

3

Mango- och chilidipp: Skala och tärna mangon smått. Skölj och finhacka chili och mynta. Blanda samman i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft och salt.

4

Tillbehör: Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat. Skiva avokadon. Fyll salladsbladen med laxskivor, avokadoskivor, mango- och chilidipp, böngroddar och picklad rödlök. Toppa med lite sesamfrön. Ät och njut.

Photo:

Nurlan Emir