Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Blomkålssoppa | ||
50 g | Cashewnötter Naturella | |
1,5 krm | Salt | |
0,25 pc. | Citron - Eko | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
0,25 tbsp | Olivolja | |
3,5 dl | Vatten | |
350 g | Blomkål Färsk, (0,75 st) | |
Topping | ||
1 krm | Salt | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 tsp | Cayennepeppar | |
0,25 tbsp | Olivolja | |
190 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 tsp | Paprikakrydda |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.
Blomkålssoppa: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Dela blomkålshuvudet i 4 delar och lägg i formen. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25 min.
Koka upp vatten och buljong på spisen.
Mixa den rostade blomkålen med spadet, cashewnötter och den varma buljongen i en blender till en slät krämig soppa. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Topping: Sila av kikärtorna och skölj i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kikärtorna på hög värme med cayennepeppar, paprikapulver och salt i ca 2-3 min under omrörning. Blanda ner finhackad persilja.
Toppa soppan med kikärtorna och droppa över olivolja. Klart att servera.
Näringsvärde: 453 kcal, 19 g protein, 22 g fett, 39 g kolhydrater
Photo:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Grovmalen 65g Santa Maria
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria