Skip to main content
Lättlagade kycklingenchiladas
Mari Bergman

Lättlagade kycklingenchiladas

30 minEasy
206,80 kr
4 portions 39,73 kr per portion
Lättlagade enchiladas med kycklingfyllning passar perfekt både som vardagsmat och fredagsmys. Gott att även tillsätta lite lök och paprika i kycklingfräset. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
600 gFärsk kycklingfilé
150 gRiven Ost
230 gTacosås
320 gTortilla Wrap
3 dlGräddfil
Från ditt skafferi
1 tspSalt
2 krmSvartpeppar
1 tspTorkad oregano
1 tbspRapsolja
0,5 dlVatten
2 tspSpiskummin
2 tspPaprikakrydda
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Strimla kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingstrimlorna runt om. Tillsätt salt, svartpeppar, spiskummin, paprikapulver och oregano och stek ytterligare i 1 min.

3

Tillsätt hälften av tacosåsen och vatten och låt kycklingen puttra i ca 5 min.

4

Ringla lite olja i botten av en ugnsfast form. Fördela kycklingröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i formen.

5

Fördela resten av tacosåsen över tortillabröden och strö över riven ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.

6

Servera dina enchiladas tillsammans med gräddfil och gärna en grönsallad vid sidan av.

Photo:

Lina Eriksson