Skip to main content
Vegetarisk tantanmen ramen
Mari Bergman

Vegetarisk tantanmen ramen

30 minMedium
370,05 kr
4 portions 39,74 kr per portion
En vegetarisk variant av den smakrika japanska buljongsoppan tantanmen ramen. I denna version har vi bland annat använt oss av vegetarisk färs, äggnudlar och pak choi. Vill du göra en vegansk variant kan du byta ut ägg till avokado och använda äggfria nudlar. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,29

Buljong
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspRisvinäger
2 cloveVitlök Vanlig
5 dlVatten
5 dlHavredryck Naturell
1 tbspRapsolja
1 tbspFärsk ingefära
3 tbspJapansk soja
1 krmSalt
0,5 pc.Chilipeppar Röd
3 tbspSesampasta
2 tspStrösocker
Topping
400 gÄggnudlar
60 gSalladslök
4 pc.Ägg
300 gPak choi
Färs
300 gVegetarisk Färs
1 krmSalt
1 tbspRapsolja
1,5 tbspJapansk soja
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 pc.Chilipeppar Röd
1 tbspFärsk ingefära
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Buljong: Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar. Riv och hacka gärna vitlök, ingefära och chili till färsen på samma gång och lägg åt sidan.

2

Värm olja i en kastrull och fräs vitlök, ingefära och chili på medelvärme under omrörning i ca 2 min.

3

Tillsätt vatten, tahini, soja, risvinäger och socker. Låt buljongen koka upp. Sänk värmen och koka under lock i ca 15 min.

4

Färs: Bryn färsen i olja i en het stekpanna så att den blir genomstekt. Tillsätt riven vitlök, ingefära och finhackad chili och fräs i ytterligare 2-3 min under omrörning.

5

Tillsätt soja och fräs i ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen ordentligt och låt färsen stå till servering.

6

Topping: Koka äggen mjuka, ca 5-6 min. Skala och halvera äggen.

7

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna kalla.

8

Strimla salladslöken och en halv pak choi.

9

Buljong: Tillsätt havremjölk i buljongen och låt det koka upp på nytt. Smaka av buljongen med salt och peppar.

10

Montering: Fördela nudlarna i 4 djupa skålar. Häll på buljong och toppa med färs, ägghalvor, strimlad pak choi och salladslök. Dekorera med hela pak choiblad. Ät och njut!

Näringsvärde: 821 kcal, 41 g protein, 30 g fett, 90 g kolhydrater

Photo:

Sam Britz