Skip to main content
Persisk lammgryta a la Ulrika

Persisk lammgryta a la Ulrika

2 hEasy
875,50 kr
4 portions 126,27 kr per portion
Persisk lammgryta som doftar (och smakar) helt underbart! Låt Bosch Autocook sköta lammgrytan medan du pysslar med tillbehören. Bosch Autocook är en slowcooker, riskokare, ångkokare, risottomaskin, fritös, sous vide och tryckkokare; Allt i en och samma maskin!

Tillbehör
1 dlYoghurt Naturell
0,5 dlPersilja - färsk
0,5 dlPistagenötter
2 dlBulgur
1 pc.Granatäpple
1 tspSalt
1 tbspKetjap
1 pc.Köttbuljong
200 gKrossade Tomater
1 pc.Kanel Hel
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspKardemumma Mald
2 tbspSmör
1 tbspHonung Flytande
1 tbspFärsk ingefära
1 kgLammrostbiff
1,5 pc.Gul lök
5 pc.Kardemummakärnor
1 tspKanel Malen
6 gAprikoser Torkade
1 pc.Chilipeppar Röd
2 tspCurry
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Koriander - färsk
2 pc.Salladslök
Instructions
1

Häll olja i din Autocook. Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili. Lägg ner i Autocooken tillsammans med lammkött, riven ingefära, och kryddor. Behåll locket öppet. Tryck på ”Stew”, ”long”, ”start”.

Efter 3 minuter tillsätt krossade tomater, vatten, ketjap manis, buljongtärning, aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar. Stäng locket. Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan. Smaka av med kryddor och servera med yoghurt, hackad koriander, pistagenötter, limeklyftor och bulgur toppat med granatäppelkärnor.