Skip to main content
Falafel med rostad sötpotatis och fetaostkräm
Mari Bergman

Falafel med rostad sötpotatis och fetaostkräm

40 minMedium
211,70 kr
4 portions 25,73 kr per portion
En lättlagad vegomiddag fixar du enkelt med färdig falafelmix. Här tillsammans med rostad sötpotatis och en len kräm på fetaost. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 cloveVitlök Vanlig
3 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
0,5 tspHonung Flytande
1 tspVit balsamvinäger
Köp hem
1 kgSötpotatis
65 gFärsk bladspenat
150 gFetaost
1 dlYoghurt för Matlagning
400 gFalafel
Instructions
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Skala och klyfta sötpotatisen. Skala och riv vitlök. Blanda sötpotatisen med vitlök och 2 msk olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen i ca 30 min.

3

Mixa fetaost, matyoghurt, honung och vit balsamvinäger i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

4

Stek falafeln i lite olja i en stekpanna enligt anvisning.

5

Lägg upp spenat på ett fat eller på tallrikar och toppa med rostad sötpotatis och falafel. Servera med fetaostkräm.

Photo:

Lina Eriksson