Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Burgare | ||
2 tbsp | Japansk soja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
100 g | Romansallat, 0,5 st | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
2 tsp | Färsk ingefära | |
560 g | Portabellosvamp | |
1 tbsp | Rapsolja | |
150 g | Cheddarost i Skivor | |
Edamamekräm | ||
3 tbsp | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Mynta - färsk | |
250 g | Edamamebönor | |
130 g | Citron, 1 st | |
3 krm | Salt | |
Röd currydressing | ||
2 krm | Salt | |
1 dl | Majonnäs | |
2 tsp | Röd Currypasta | |
Ingefärspicklad gurka | ||
1 tsp | Strösocker | |
1 tsp | Färsk ingefära | |
0,5 tsp | Salt | |
2 tbsp | Vatten | |
0,5 pc. | Gurka | |
1 tbsp | Vitvinsvinäger |
Värm ugnen till 200 grader.
Ingefärspicklad gurka: Skölj och skiva gurkan tunt. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, socker, salt och vatten. Blanda om och låt stå till servering.
Burgare: Lägg svampen i en ugnsfast form.
Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda med soja och rapsolja och tillsätt marinaden till svampen. Blanda om ordentligt och rosta svampen i ugnen i ca 20 min.
Edamamekräm: Mixa ihop tinade sojabönor, olja och myntablad till en kräm. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Röd currydressing: Blanda ihop majonnäs med röd curry och en nypa salt.
Burgare: Ta ut svampen ur ugnen och lägg en ostskiva på varje svamp. Sätt in svampen i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter.
Stek bröden lite lätt i olja i en stekpanna.
Montering: Bred dressing på varje underdel av bröden. Lägg på salladsblad, en klick edamamekräm och portabellosvampar. Toppa med den picklade gurkan och lägg på överdelen av bröden. Ät och njut!
Näringsvärde: 823 kcal, 26 g protein, 50 g fett, 64 g kolhydrater.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko