Skip to main content
Tandoorihalloumi och rostad potatis på plåt
Mari Bergman

Tandoorihalloumi och rostad potatis på plåt

50 minMedium
306,50 kr
4 portions 56,75 kr per portion
En allt-i-ett-rätt där halloumi eller grillost, potatis, morötter och citron tillagas på en och samma plåt. Enkelt och lättlagat.

Topping
1 pc.Persilja - färsk
150 gSockerärta Färsk
1 pc.Gurka
Yoghurtsås
1 krmSalt
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspHonung Flytande
Tandoorihalloumi och potatis
1 dlYoghurt för Matlagning
2 tbspOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 tspFlingsalt
1 kgDelikatesspotatis
300 gMorötter
1 pc.Bakplåtspapper
500 gHalloumi
30 gKryddmix Tandori, (3 msk)
200 gCitron, st
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tandoorihalloumi och rostad potatis: Dela varje halloumi/grillost i två delar.

3

Blanda yoghurt och tandoorikrydda i en skål. Lägg ner ostbitarna, vänd runt så att tandoorimarinaden täcker osten överallt.

4

Skölj potatisen och skala morötterna. Lägg potatis och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja, salt och peppar. Blanda om ordentligt. Halvera citronerna. Lägg ostbitarna och citronhalvorna med snittytan upp på plåten och rosta i ugnen i ca 35-40 min.

5

Topping: Dela gurkan på mitten och gröp ut det vattniga. Skär gurkan i skivor. Dela sockerärtorna på längden. Grovhacka persiljan.

6

Yoghurtsås: Blanda yoghurt med honung, salt och peppar.

7

Ta ut plåten ur ugnen och toppa med gurka, sockerärtor och persilja. Pressa i citronsaft från två citronhalvor i yoghurtsåsen. Servera direkt från plåten. Ät och njut!

Näringsvärde: 810 kcal, 38 g protein, 42 g fett, 64 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir