Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
150 g | Riven Västerbottensost | |
6 clove | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 tsp | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Smör | |
2 dl | Standardmjölk | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 kg | Potatis Fast | |
1 pc. | Gul lök |
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Skala och strimla löken och skala och finhacka vitlöken.
Värm olja och smör i en stor kastrull och fräs potatis, lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar. Låt puttra på svag värme i ca 15 min.
Häll över allting i en gratängform och fördela riven ost över. Gratinera i ugn i ca 45 min.
Servera potatisgratängen med valfritt tillbehör.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria