Skip to main content
Jennies bästa kimchi
Jennie Walldén

Jennies bästa kimchi

2 hEasy
240,70 kr
10 portions 7,86 kr per portion
Kimchi är Koreas signatursidorätt och är högt älskad av det koreanska folket. Stark, krispig, syrlig och intensiv – en smakexplosion helt enkelt! Den håller minst en månad. Tillagningstid 30 minuter + 1,5 timmes saltning + 2 dagars fermentering (minst), många portioner som sidorätt.

2 tbspRismjöl
0,5 dlChiliflakes
0,5 pc.Gul lök
1 tbspStrösocker
0,5 dlPaprikakrydda
2 cloveVitlök Vanlig
2 tbspSalt
250 gRättika
0,5 dlRäkor Skalade
0,5 dlFisksås - Asiatisk
1 tbspFärsk ingefära
1,5 dlVatten
800 gSalladskål
1 pc.Vanliga morötter
5 pc.Salladslök
Instructions
1

Skär salladskålen i 4 cm bitar. Strö saltet över salladskålen, rör runt och låt stå i 1,5 timmar. Skölj sedan salladskålen grundligt tre gånger för att få bort överflödigt salt.

Koka ihop vatten, rismjöl och socker till en tjock och något genomskinlig blandning. Låt svalna något och blanda sedan i riven ingefära, riven vitlök, riven lök, fisksås, chiliflakes, paprikapulver och räkor, och rör noga.

Tillsätt tunt skivad salladslök, morot skuren i tändsticksstavar, rättika i tändsticksstavar och den saltade salladskålen till chiliblandningen och blanda ordentligt, gärna med händerna så att grönsakerna inte går sönder.

Lägg blandningen i glasburkar, täck med plastfolie och förslut med lock. Fyll inte upp burkarna helt då det behövs plats för fermenteringen. Låt stå framme i rumstemperatur i 2 dagar. Den ska bubbla av jäsningen och är då klar att ätas. Förvaras sedan i kylen.

Photo:

Daniel Ohlsson