Skip to main content
Krämig köttfärssås med shiratakinudlar
Mari Bergman

Krämig köttfärssås med shiratakinudlar

20 minEasy
295,85 kr
2 portions 49,37 kr per portion
Klassisk vardagsmat i ny tappning! Testa att servera köttfärssåsen med shiratakinudlar och krispiga grönsaker. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här.

Tillbehör
200 gShiratakinudlar
0,5 tbspOlivolja
1 krmSalt
0,5 pc.Persilja - färsk
150 gRaw slaw
Köttfärssås
1 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspTimjan - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Gul lök
250 gNötfärs
1,5 tbspTomatpuré
2 tspOlivolja
1 tbspKalvfond Buljong
1,5 dlCreme Fraiche Naturell Lätt
1 tbspDijonsenap
2 krmSalt
1 dlVatten
0,5 tbspBalsamvinäger
Instructions
1

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen så att den blir genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och timjan och fräs ytterligare 1 min.

3

Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, dijonsenap, fond, vatten, creme fraiche, salt och peppar. Låt köttfärssåsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Sila av vattnet från shiratakinudlar och blanda nudlarna med raw slaw, olja och finhackad persilja. Smaka av med lite salt.

5

Lägg upp köttfärssås och nudlar på tallrikar. Klart att servera.

Näringsvärde: 483 kcal, 31 g protein, 32 g fett, 17 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir