Skip to main content
Palak paneer
Arla

Palak paneer

30 minEasy
310,75 kr
6 portions 30,05 kr per portion
Palak paneer är en klassisk indisk rätt med smak av spenat, ingefära, chili och garam masala. Du kan enkelt justera hettan genom att sätta mer eller mindre chili. Tips: Ta fram spenaten ur frysen och låt den tina innan tillagning.

2 dlCreme Fraiche Naturell Lätt
150 gKörsbärstomater
450 gPaneer
600 gFryst Bladspenat
1 tspGaram Masala
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspChilipulver
1 tbspTomatpuré
0,5 tspTorkad gurkmeja
1 pc.Gul lök
3 tbspRapsolja
20 gFärsk ingefära
1,5 tspSalt
Instructions
1

Tina spenaten.

2

Skär osten i bitar. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i små tärningar. Skala och riv vitlök och ingefära.

3

Fräs lök, vitlök och ingefära i oljan. Tillsätt tomater, tomatpuré, salt och kryddor. Rör om och låt allt bli varmt.

4

Rör ner crème fraiche och låt koka 2-3 min.

5

Hacka spenaten grovt och rör ner. Låt koka ca 5 min. Späd ev med lite vatten.

6

Lägg ner osten och koka på medelvärme ytterligare 5 min.

Servera med ris, papadam och raita.