Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Biffar | ||
500 g | Nötfärs | |
50 g | Parmesanost | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
0,8 tsp | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg | |
Gräslökssås | ||
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 pc. | Gräslök - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Citron | |
1 krm | Salt | |
2 pc. | Schalottenlök | |
0,5 dl | Vatten | |
2 tsp | Kalvfond Buljong | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Smör | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast |
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär broccolin i mindre buketter.
Biffar: Lägg färsen i en bunke. Tillsätt ägg, finriven ost, salt och peppar. Blanda om och forma 4-6 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft ur biffarna och lägg dem på en tallrik.
Gräslökssås: Skala och finhacka schalottenlöken. Tillsätt smör i pannan och stek löken mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger, grädde, vatten och fond och koka upp. Lägg ner biffarna i såsen och låt sjuda på svag värme ca 10 min.
Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt i pannan och blanda om. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.
Tillbehör: Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med den sista minuten. Sila av vattnet och lägg upp potatis och broccoli i skålar.
Servera parmesanbiffarna i gräslökssåsen tillsammans med kokt potatis och broccoli.
Näringsvärde: 675 kcal, 40 g protein, 40 g fett, 37 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko