Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatis | ||
300 g | Potatis Fast | |
3 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
Kyckling | ||
0,5 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Kycklingfond | |
1 krm | Salt | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt | |
1 clove | Vitlök | |
40 g | Citron, (0,25 st) | |
0,5 tbsp | Dragon - torkad | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Gul lök | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
250 g | Brysselkål Fryst |
Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.
Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.
Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med kycklingen i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingbuljong i pannan. Låt puttra ihop i 7-10 min under lock. Eller täck pannan med ugnsfolie. Smaka av dragonsåsen med salt, peppar och citronsaft.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud brysselkålen i ca 3-4 min. Sila av vattnet och lägg upp brysselkålen i en skål.
Servera dragonkycklingen med klyftpotatis och brysselkål.
Näringsvärde: 491 kcal, 44 g protein, 17 g fett, 37 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria