Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
0,5 pc. | Dill - färsk | |
0,5 pc. | Citron - Eko | |
Äggstanning | ||
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
4 pc. | Ägg | |
100 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 dl | Standardmjölk | |
Fyllning | ||
2 krm | Salt | |
0,5 pc. | Purjolök | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
125 g | Färsk bladspenat | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Smördeg |
Värm ugnen till 200 grader.
Klä en pajform med pajdegen.
Fyllning: Skölj och finhacka purjolök och skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt spenaten och låt den vattna ur. Krydda med salt och peppar.
Skär den tinade laxen i tunna skivor.
Fyll pajskalet med spenatfräset och fördela laxskivorna över.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, buljong, peppar och riven ost och häll över lax och spenat i pajskalet. Grädda i ugnen i ca 30-40 min.
Toppa den färdiggräddade pajen med rivet citronskal och finhackad dill. Servera gärna med en god sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 731 kcal, 44 g protein, 47 g fett, 32 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1